Majssoppa med ingefära och koriander

Majssoppa med ingefära och koriander

40 min Huvudrätt Lunch
En vackert gul majsoppa smaksatt med citron och ingefära. Toppad med stekt majs och färsk koriander. Mättande och god soppa som passar till vardag och fest. Servera majssoppan med ett gott bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/majssoppa-med-ingefara-och-koriander/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Fräs avrunnen majs i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ställ åt sidan.
  • Hetta upp 1 msk smör-&rapsolja i en kastrull. Fräs lök och vitlök ca 2 min.
  • Tillsätt det mesta av den rostade majsen, spara lite till servering.
  • Rör ner crème fraiche, ingefära, smulad buljong och vatten. Låt koka på svag värme ca 10 min.
  • Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med citron, cayennepeppar och salt.
  • Toppa majssoppan med rostad majs och koriander. Servera med bröd.
Klart!
Energi:

445 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Majskorn, ca 400 g
5 dl
2 msk
2 dl
Riven färsk ingefära
2 msk
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Citron, finrivet skal och saft
1
Cayennepeppar
½ krm
Salt
Färsk koriander
1 kruka
Småbröd
4