Morotssoppa med bönor och spiskumminkräm

Morotssoppa med bönor och spiskumminkräm

En värmande, smakrik soppa som går snabbt att göra med färdigkokta bönor. Perfekt att spara och frysa in om det blir rester över.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotssoppa-med-bonor-och-spiskumminkram/

Gör så här

  • Blanda crème fraiche med spiskummin och limeskal. Ställ kallt.
  • Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin.
  • Fräs rotfrukter, vitlök och chili i smör-&rapsolja ca 3 min på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt buljong och vatten. Koka ca 20 min tills grönsakerna är mjuka.
  • Mixa soppa slät och tillsätt ingefära, limesaft och salt. Koka upp soppan igen.
  • Skölj bönorna i en sil. Fördela bönorna i botten på djupa tallrikar eller i glasburkar.
  • Lägg på en klick spiskumminkräm och häll på den varma soppan. Toppa med ärtskott.
Klart!

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Energi:

285 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Morot
500 g
Kålrötter
200 g
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
1
2 msk
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Vatten
1 liter
Riven färsk ingefära
2 msk
Lime
saft av 1
Salt
1½ tsk
Kidneybönor à 400 g
1 burk
Ärtskott
30 g
Spiskumminkräm:
2 dl
Malen spiskummin
½ tsk
Lime
rivet skal av 1