Paj med krabba och ädelost

Paj med krabba och ädelost

60+ min Huvudrätt
Spännande paj med smakkombinationerna: päron, krabba och ädelost. Jättegott med brytningen mellan päronets sötma och ädelostens sälta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paj-med-krabba-och-adelost/

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tilllätt kvarg och mixa till en slät deg. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Kavla degen tunt och klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Sänk värmen till 175°.
  • Skala och kärna ur päronen. Skär dem i tärningen.
  • Låt krabban rinna av. Hacka dillen.
  • Mixa samman kvarg, grädde, ägg och smulad ost.
  • Fördela päron, krabba och dill över botten på pajskalet. Häll över ost- blandningen. Grädda i ugn ca 40 min.
  • Servera med sallad.
Klart!

Ingredienser

Pajdeg:
75 g
Vetemjöl
2 dl
Grahamsmjöl
½ dl
¾ dl
Fyllning:
Små päron
2
Krabbkött
200 g
Dillknippe
1
1½ dl
Kelda® mellangrädde
1½ dl
Ägg
2
50 g