Palsternacksmos med kassler

Palsternacksmos med kassler

30 min Huvudrätt
Ett gott potatismos med lite potatis och mycket palsternacka. Jättegott smaksatt med Kvibille gräddädel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/palsternacksmos-med-kassler/

Gör så här

  • Skala och skär palsternackor och potatis i stora bitar. Koka dem i saltat vatten i en kastrull ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka.
  • Häll av spadet och mosa eller stöt rotfrukterna till ett grovt mos. Smula ner osten och rör så att den smälter. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.
  • Skär kasslern i skivor. Koka upp buljongen i en vid kastrull. Lägg i kasslerskivorna och låt dem bli varma.
  • Servera mos och kassler med sallad och bröd.
Klart!

Ingredienser

Palsternacka
600 g
Potatisar
2
140 g
2 dl
Salt
Benfri kassler
400 g
Örtbuljong
1½ dl