Tunnbrödsrulle

Tunnbrödsrulle

45 min Huvudrätt
En mättande och smakrik tunnbrödsrulle med extra chilisting och härligt krisp av gröna äpplen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tunnbrodsrulle/

Gör så här

Potatismos:
  • Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10–15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm grädden och rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rör eller vispa moset luftigt.
Äppelsallad:
  • Tärna äpple och finstrimla purjolök. Lägg i en skål och blanda ner crème fraiche och smetana.
Tillbehör:
  • Stek korven i smör tills den är klar.
  • Skala och skiva rödlöken tunt, grovhacka persiljan och plocka bladen från salladen.
  • Fyll fyra tunnbröd med potatismos, äppelsallad, korv, rödlök, persilja, isbergssallad och rostad lök. Rulla ihop i smörgåspapper och servera direkt.
Klart!

Byt ut persiljan mot färsk koriander eller mynta. Och önskar du ketchup och senap är det bara att lägga till i din rulle!

Energi:

924 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 83 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Smala eller 4 tjocka kryddiga korvar, chorizo eller bratwurst
8
Potatismos:
Mjölig potatis
1 kg
2½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Äppelsallad:
Gröna äpplen
2
Purjolök
½
2 dl
1 dl
Tillbehör:
Rödlök
1
Bladpersilja
20 g
Isbergssallad
½
Fyrkantigt mjukt tunnbröd
4
Rostad lök
1 dl