Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Pocherade ägg med lax och citronsås
Pocherade ägg med lax och citronsås
Huvudrätt
Förrätt
Frukost
•
Se kommentarer
Pocherade ägg är lättlagad lyx! En kastrull med vatten, ättiksprit och lite salt är allt du behöver. Florentine heter rätten när den serveras med lax och spenat.
Andra liknande recept
15 min
Enkla pocherade ägg
(170)
30 min
Eggs Benedict
(14)
45 min
Shakshuka
(31)
Pocherat ägg
(53)
45 min
Ägg benedict
(28)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Låt vattnet sjuda.
Knäck äggen i 4 koppar. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp med hålslev.
Häll grädden i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min.
Smaksätt med citron, cayennepeppar och lite salt.
Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
581 kcal
Protein:
31 g
Kolhydrater:
25 g
Fett:
39 g
Ingredienser
Ägg
4
Ättiksprit 12%
1 msk
Salt
2 tsk
Syrad grädde 30%
3 dl
Citron, finrivet skal
1
Babyspenat
130 g
Cayennepeppar
½ krm
Kallrökt lax, skivad
300 g
Surdegsbröd, skivat
240 g
Andra liknande recept
15 min
Enkla pocherade ägg
(170)
30 min
Eggs Benedict
(14)
45 min
Shakshuka
(31)
Pocherat ägg
(53)
45 min
Ägg benedict
(28)
20 min
Hollandaise noisette
(1)
30 min
Grön sparris med Sveciakräm
(6)
60+ min
Ägg benedict med lax
(91)
45 min
Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg
(4)
40 min
Ljummen broccoli med örter och pocherat ägg
(0)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum