Red velvet cupcakes

50 min Afternoon tea
Frysbar
Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes är saftiga och vackert mörkröda cupcakes med chokladsmak. Med fräsch och god topping och söta bär på toppen, blir dessa cupcakes till kalasets höjdpunkt.

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
4 msk
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 msk
½ dl
1 msk
Röd hushållsfärg
2 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
½ tsk

Topping:

50 g
300 g
Florsocker
4 dl
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  • Ställ 12 stora muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda filmjölken med smör- & rapsolja, vinsvinäger och hushållsfärgen.
  • Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt in dem.
  • Vänd till sist ner filmjölks-blandingen och rör försiktigt runt tills alls har blandats.
  • Häll smetn i formarna och grädda mitt i ugnen i 10-12 min.
  • Låt svalna på galler.

Frosting:

  • Vispa upp smöret med elvisp. Tillsätt färskost, florsocker och vanilj. Fortsätt vispa till en jämn, slät och blank kräm.
  • Spritsa eller klicka ut krämen på de kalla cupcakesen.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

460 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/red-velvet-cupcakes/