Skarpsås

Skarpsås

15 min
En klassisk skarpsås är en kall sås med majonnäs, hackat ägg, dill och vispad grädde. Vi gör vår variant på syrlig smetana, men det går lika bra att använda vispad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skarpsas/

Gör så här

  • Blanda majonnäs och smetana med dill, salt, peppar och vinäger.
  • Tryck äggulorna genom t ex en sil och vänd ner i såsen.
  • Servera till rökt fisk t ex varmrökt lax.
Klart!
Energi:

1645 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 176 g

Ingredienser

Majonnäs
1 dl
2 dl
Hackad färsk dill
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kokta äggulor
3