Sötpotatispaj med filodeg

Sötpotatispaj med filodeg

1 tim Huvudrätt
Sötpotatispaj är en vegetarisk paj från det amerikanska köket som traditionellt serveras som sidorätt under Thanksgiving. Vår version av sötpotatispaj görs med filodeg i botten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sotpotatispaj-med-filodeg/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Klä en ugnssäker form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja.
  • Lägg filodeg i formen, pensla med smör-&rapsolja mellan varje ark.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv sötpotatisen.
  • Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i smör-&rapsolja. Tillsätt sötpotatis och fräs ytterligare 2-3 min.
  • Vispa ihop grädde och ägg. Blanda ner lök, potatis, salt och peppar. Smula ner vitosten och rör ner ⅔ av den rivna osten.
  • Fördela smeten i formen. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna något.
  • Lyft ur pajen ur formen. Servera med sallad.
Klart!
Energi:

520 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Filodeg
6 ark
½ dl
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Sötpotatis
500 g
3 dl
Ägg
2
Salt
1 tsk
Peppar
2 krm
150 g
150 g