Thaisoppa med nudlar och kyckling

Thaisoppa med nudlar och kyckling

15 min Huvudrätt
Vi har inspirerats av Tom kha gai. Ät gärna med pinnar och drick ur skålen, som i Thailand.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/thaisoppa-med-nudlar-och-kyckling/

Gör så här

  • Koka upp soppan under omrörning i en kastrull. Bryt sönder nudlarna och koka dem i soppan 2–3 min.
  • Ta bort skinn och ben på kycklingen och skär den i bitar. Strimla purjolöken. Lägg ner det i soppan.
  • Häll upp i skålar och strö över koriander.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 16 g

Ingredienser

5 dl
Risnudlar eller glasnudlar
20 g
Grillad kyckling
250 g
Purjolök
½
Färsk koriander
½ kruka