Valnötsscones

Valnötsscones

30 min Mellanmål Frukost Efterrätt
Mild yoghurt, honung och valnötskärnor ger saftiga och väldoftande scones.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/valnotsscones/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda mjöl, bakpulver, valnötter och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg.
  • Dela degen i 2 delar. Platta ut dem med mjölad hand till runda kakor.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem med kniv i 4 delar.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
  • Låt svalna och servera med smör, ost och marmelad.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Grahamsmjöl
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Halverade valnötter
1½ dl
Salt
½ tsk
50 g
Arla Ko® mild yoghurt honung
1½ dl