Glutenfria scones

Glutenfria scones

30 min Mellanmål Frukost
Blir man sconessugen så är dessa glutenfria scones snabbt bakade. Bara att blanda ihop och grädda i 10 minuter. Majsmjölet ger både fin smak och härlig färg till de glutenfria sconesen. Servera med färskost och sylt eller smör, ost och marmelad.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-scones/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda glutenfritt mjöl, majsmjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i filmjölken och arbeta raskt ihop till en deg.
  • Klicka ut degen till 10 scones på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem till små puckar med blöta händer. Nagga gärna med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min till fin färg. Servera nybakade glutenfria scones med smör, ost och marmelad eller färskost och sylt.
Klart!

Smaksätt gärna degen med ½ tsk nystött kardemumma eller 1 krm saffran. Att krydda med rivet skal av ½ citron, apelsin eller lime är också jättegott. Om du inte har filmjölk hemma går det lika bra med mjölk.

Energi:

137 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Glutenfri mjölmix
3 dl
Majsmjöl
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Strösocker
2 tsk
Salt
½ tsk
50 g
2 dl