Blomkål i ugn
30 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Blomkål i ugn gratinerad med vispgrädde, vitlök och cheddar. Denna vegetariska gratäng kan antingen serveras som ensamrätt med en matig sallad och t ex bulgur, eller som ett gott tillbehör till kyckling eller lammfärsbiffar. Blomkålen passar även att serveras ljummen på en buffé.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Blomkål
|
500 g |
---|---|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Vitlöksklyfta
|
1 |
3 dl | |
150 g | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
|
Surdegsbröd eller annat vitt bröd
|
1 skiva |
Citron, finrivet skal, till servering
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
490 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 12 g |
Fett: | 42 g |

