Chili sin carne

20 min Huvudrätt Middag
Frysbar
Chili sin carne

Chili sin carne är den vegetariska varianten på klassikern chili con carne. Vårt recept på chili sin carne ger en lika mustig och mättande gryta som originalet med kött, med smaker av paprika, lök och squash. En klick crème fraiche och en krispig sallad ger en extra dimension till chili sin carne. Servera med nachochips och baguette eller ris.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Sojafärs eller annan vegetarisk färs
400 g
Gul lök
1
Paprika
1
Zucchini
200 g
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
Krossade tomater à 400 g
1 burk
Salt
1 tsk
Stora vita bönor à 400 g
1 burk

Till servering:

1 dl
Rucola
60 g
Surdegsbaguette
1
Nachochips

Gör så här

  • Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och zucchini i bitar. Fräs färsen och grönsakerna i smör i en stekpanna 4-5 min.
  • Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, oregano, vitlök, tomater och salt. Låt koka ca 15 min.
  • Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Lägg ner i grytan och koka ytterligare ett par minuter.
  • Toppa med crème fraiche och servera din chili sin carne med rucola, baguette och nachochips.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

591 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/chili-sin-carne/