Chili sin carne
20 min
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Chili sin carne är den vegetariska varianten på klassikern chili con carne. Vårt recept på chili sin carne ger en lika mustig och mättande gryta som originalet med kött, med smaker av paprika, lök och squash. En klick crème fraiche och en krispig sallad ger en extra dimension till chili sin carne. Servera med nachochips och baguette eller ris.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
Sojafärs eller annan vegetarisk färs
|
400 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Paprika
|
1 |
Zucchini
|
200 g |
1 msk | |
Tomatpuré
|
1 msk |
Paprikapulver
|
1 msk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
Salt
|
1 tsk |
Stora vita bönor à 400 g
|
1 burk |
Till servering:
1 dl | |
Rucola
|
60 g |
Surdegsbaguette
|
1 |
Nachochips
|
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
591 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 71 g |
Fett: | 14 g |

