Dillstuvad potatis

10 min
Dillstuvad potatis

Potatis som stuvats i lantmjölk och får sällskap av rikligt med dill är ett gott tillbehör till gravad, rimmad eller rökt fisk. Tänk på att tillsätta dillen allra sist för att behålla färg och smak.

Ingredienser

Kokt potatis
1 kg
2 msk
Vetemjöl
2½ msk
5 dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Hackad färsk dill
1 dl

Gör så här

  • Skala och skiva potatisen.
  • Vispa ihop smör-&rapsolja och mjöl i en kastrull. Späd med mjölken, koka upp och låt koka under omrörning på medelvärme ca 3 min.
  • Lägg ner potatisen, låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Vänd ner dillen. Servera med t ex gravad eller rimmad lax och citronklyftor.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

360 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/dillstuvad-potatis/