Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål

Snabb och enkel fiskgratäng med en krämig, god sås smaksatt med franska örter. Gott med potatis eller ris till.

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Morot
1
Purjolök
½
Fänkål
1
2 dl
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skala moroten. Skiva den, purjolök och fänkål tunt. Vispa ihop och koka upp crème fraiche, grädde och mjöl.
  • Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

410 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/fiskgratang-med-purjolok-morot-och-fankal/