Getostpaj med rödbetor

Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Getostpaj med rödbetor

Ljuvlig getostpaj med kokta rödbetor och smak av rosmarin. Vackra pumpafrön strös över pajen innan den gräddas. Getostpaj är perfekt på buffébordet.

Ingredienser

150 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
2 msk

Fyllning:

Gul lök
1
Kokta rödbetor
400 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad rosmarin
1 tsk
Falbygdens® Getost
75 g
Ägg
3
2 dl
Honung
½ tsk
Pumpakärnor
½ dl

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna.
  • Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran.
  • Förgrädda pajskalet 10 min. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

810 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 60 g
https://www.arla.se/recept/getost-och-rodbetspaj/