Gräddig souvaspanna

30 min Huvudrätt Middag
Gräddig souvaspanna

Denna krämigt mustiga souvaspanna får du inte missa att servera till middag i höst! Stek trattkantarellerna och svartkålen ordentligt så de får en fin färg och ett smakrikt djup. Servera gräddig souvaspanna med rårörda lingon och pressad potatis.

Ingredienser

Bananschalottenlökar
2
Trattkantareller
150 g
1 msk
Rökt renkött
400 g
Svartkål, eller grönkål
100 g
3 dl
Kalvfond
1 msk
Svartvinbärsgelé
1 msk
Färsk timjan, hackad
½ dl
Sherryvinäger
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar

Till servering:

Potatis
900 g
Rårörda lingon
1 dl

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Skala och finhacka schalottenlöken. Ansa svampan och dela ner i mindre bitar om de är stora. Skär renköttet i tunna skivor.
  • Hetta upp en torr stekpanna och stek ur all vätska från svampen. Sänk till medel värme och tillsätt smör och schalottenlök. Stek i ca 3 min tills löken är mjuk.
  • Skär bort den grova stammen från svartkålen och finstrimla bladen.
  • Tillsätt renkött och svartkål till stekpannan. Stek ytterligare ca 10 min.
  • Rör ner grädde, fond och svartvinbärsgelé. Koka upp och sjud på svag värme ca 5 min.
  • Vänd i finhackad timjan och smaka av med vinäger, salt och svartpeppar.
  • Servera gräddig souvaspanna med pressad potatis och rårörda lingon.
Klart!
https://www.arla.se/recept/graddig-souvaspanna/