Grekisk fiskgratäng

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Frysbar
Grekisk fiskgratäng

Med färsk eller fryst fisk hemma kan du enkelt förflytta dina smaklökar till medelhavet. Jätteenkel fiskgratäng med lite vitost och tomatsås.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
¾ tsk
Vitpeppar
1 krm
Torkad oregano
2 tsk
Svarta oliver
1 dl
100 g
Kelda® Pastasås tomat & crème fraiche
2½ dl
Ris
3 dl
Isbergssallad
200 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tina fisken om den är fryst. Lägg den i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Strö över oregano, oliver och smulad ost. Häll på såsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladen.
  • Servera gratängen med ris och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl ris, sallad

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 41 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/grekisk-fiskgratang/