Halloweenpasta

30 min Huvudrätt
Halloweenpasta

Bjud på en härlig tomatsås som fått extra smak av smöret som rörs ner mot slutet. Pastan blir Halloweenläskig när du toppar den med små mozzarellabollar doppade i chili flakes med svarta oliver som ögon. Gott och läskigt i en perfekt kombination.

Johanna Westman
Johanna Westman
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Extra fyllig tomatsås:

Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Krossade tomater (ca. g)
1 burk
Strösocker
½ msk
Salt
½ tsk
Citron, finrivet skal
1
Hackad kapris
1 msk
50 g
Svart spaghetti
300 g
Minimozzarella
125 g
Svarta oliver
10
Chili flakes

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull utan att det får färg.
  • Häll i de krossade tomaterna, rör om och tillsätt socker och salt. Låt sjuda ca 15 min.
  • Tillsätt citronskal och kapris. Lägg ner smöret och rör tills det smält ut.
  • Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och vänd ner i tomatsåsen.
  • Lägg upp spaghettin på ett stort fat och toppa med minimozzarella med skivor av svarta oliver, som ögon. Strö ev över lite chili flakes på ögonen.
Klart!

Näringsvärden, per portion inkl. tillbehör

Energi:

508 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/halloweenpasta/