Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ugnsrostad pumpa
Ugnsrostad pumpa
45 min
Buffé
Förrätt
•
Se kommentarer
Ugnsrostad pumpa är ett lite ovanligt tillbehör till söndagsmiddagen. Passar också på buffébordet eller som förrätt med en klick smetana. Mycket gott!
Andra liknande recept
Pulled pork med rostad pumpa och röd bönröra
(7)
45 min
Shakshuka
(31)
Budget
50 min
Linsgryta med kokosmjölk
(51)
40 min
Rostad het pumpasoppa
(243)
60+ min
BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås
(29)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Halvera och skrapa ur fibertrådar och frön från pumpan, skär den i 8 klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Stöt chiliflakes, spiskummin och flingsalt lätt i en mortel och blanda med smör-&rapsolja. Pensla pumpan med blandningen. Toppa med pumpakärnor.
Rosta i mitten av ugnen ca 30 min tills pumpan känns mjuk. Servera varma eller ljumma.
Klart!
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
210 kcal
Protein:
6 g
Kolhydrater:
9 g
Fett:
16 g
Ingredienser
Pumpa t ex butternut eller muscat
1 kg
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Chili flakes
½ tsk
Hel spiskummin
1 tsk
Flingsalt
2 tsk
Pumpakärnor
1 dl
Andra liknande recept
Pulled pork med rostad pumpa och röd bönröra
(7)
45 min
Shakshuka
(31)
Budget
50 min
Linsgryta med kokosmjölk
(51)
40 min
Rostad het pumpasoppa
(243)
60+ min
BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås
(29)
Budget
40 min
Rostad pumpa med brysselkål och brynt mandelsmör
(34)
Budget
1 tim
Spagettipumpa
(15)
45 min
Frasformar med ädelost och smörfräst kål
(3)
45 min
Galette med vitost och ägg
(6)
60+ min
Brytbröd med pesto
(28)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum