Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller
  • Arla
  • Recept & mat
  • Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller

Jordärtskockspuré med äpplen, fläsk och höstkantareller

60+ min Huvudrätt
Len jordärtskockspuré med sötma från äpple och sälta från fläsk. Jordärtskockor kallas ibland för Nordens tryffel för att de ger så enormt mycket smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordartskockskram-med-applen-flask-och-hostkantareller/

Gör så här

  • Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar och skala vitlöken.
  • Koka dem mjuka på svag värme i mjölken tillsammans med rosmarin. Mixa med vinäger till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär fläsket i tärningar. Stek fläsk och kantareller knaprigt och ställ åt sidan.
  • Skala lökarna och dela dem på mitten, skär äpplena i klyftor. Fräs lök och äpple i lite smör. Strö över socker och rör om.
  • Bryn smöret.
  • Servera krämen med fläsk och kantareller, samt äppelfräs och timjan. Ringla över det brynta smöret.
Klart!
Energi:

640 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 37 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Jordärtskockor
600 g
Mjölig potatis
400 g
Vitlöksklyftor
2
3 dl
Färsk rosmarinkvist
1
Vit balsamvinäger
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rimmat sidfläsk
150 g
Höstkantareller
150 g
Små gula lökar
8
Svenska röda äpplen
3- 4
Rårörsocker
2 tsk