Jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad

25 min Buffé Frukost
Lämplig för frysning
Klassisk jordgubbsmarmelad kryddad med en aning vanilj. Underbart god till rostat bröd på helgfrukosten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordgubbsmarmelad/

Gör så här

  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skär jordgubbarna i bitar.
  • Koka upp vaniljstång och frön med jordgubbar, vatten och citronsaft i en rostfri kastrull.
  • Låt sjuda under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning.
  • Plocka upp vaniljstången och häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.
Klart!
Energi:

1265 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 308 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Vaniljstång eller 1/2 krm vaniljpulver
½
Jordgubbar
300 g
Vatten
2 - 3 msk
Pressad citronsaft
2 tsk
Syltsocker
3 dl