Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Jordgubbsmarmelad
Jordgubbsmarmelad
25 min
Buffé
Frukost
Lämplig för frysning
•
Se kommentarer
Klassisk jordgubbsmarmelad kryddad med en aning vanilj. Underbart god till rostat bröd på helgfrukosten.
Andra liknande recept
1 tim
Krusbärsmarmelad
(60)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
20 min
Körsbärsmarmelad
(142)
20 min
Rabarbermarmelad
(27)
Lemon curd
(167)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skär jordgubbarna i bitar.
Koka upp vaniljstång och frön med jordgubbar, vatten och citronsaft i en rostfri kastrull.
Låt sjuda under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning.
Plocka upp vaniljstången och häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.
Klart!
Näringsvärden, per recept
Energi:
1265 kcal
Protein:
2 g
Kolhydrater:
308 g
Fett:
1 g
Ingredienser
Vaniljstång eller 1/2 krm vaniljpulver
½
Jordgubbar
300 g
Vatten
2 - 3 msk
Pressad citronsaft
2 tsk
Syltsocker
3 dl
Andra liknande recept
1 tim
Krusbärsmarmelad
(60)
1 tim
Plommonmarmelad
(48)
20 min
Körsbärsmarmelad
(142)
20 min
Rabarbermarmelad
(27)
Lemon curd
(167)
60+ min
Bagels
(107)
1 tim
Päronmarmelad
(15)
1 tim
Nattjästa frukostfrallor
(302)
40 min
Grön tomatmarmelad
(95)
30 min
Björnbärsmarmelad
(64)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum