Kantarellmacka
45 min
Brunch
Förrätt
•
&format=webp)
Alla kan ju göra en kantarellsmörgås men det här är en uppgraderad version med en ostkräm från himmelriket. Om du dessutom toppar den med syrliga lingon och lite färsk tryffel så har du en rätt i absolut världsklass. Receptet är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.

Jessie Sommarström
Årets kock

Ingredienser
Kantareller eller svamp efter tycke och smak (var noga med rensningen)
|
600 g |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
Rapsolja
|
1 msk |
2 msk | |
Hackad färsk persilja
|
4 msk |
Salt och svartpeppar
|
|
Surdegsbröd
|
4 skivor |
ca 50 g | |
Färska lingon
|
1 msk |
Ostkräm:
50 g | |
½ dl | |
Äggula
|
1 |
Rapsolja
|
ca ¾ dl |
Sherryvinäger
|
ca 1 tsk |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
För en extra lyxig macka, riv över färsk tryffel!
Näringsvärden, per styck
Energi:
548 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 25 g |
Fett: | 45 g |

