Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Körsbärssaft
Budget
Körsbärssaft
Fika
Lämplig för frysning
•
Se kommentarer
Att koka egen körsbäsrssaft är ingen större konst. Det går bra att använda antingen frysta kärnfria körsbär, eller riktigt mogna färska körsbär. Saften ska silas, så kärnor och skal försvinner! Undebart gott att svalka sig med en härlig sommardag.
Andra liknande recept
30 min
Somrig körsbärssylt
(39)
20 min
Körsbärsmarmelad
(142)
45 min
Körsbärskaka med vaniljsås
(68)
20 min
Kanelfrästa körsbär med vaniljkräm
(19)
30 min
Chokladmuffins med frosting
(819)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Lägg körsbären i en kastrull. Häll på vatten och låt koka 10 min.
Mosa bären lätt med en ballongvisp eller potatisstöt.
Låt saften rinna genom silduk eller kaffefilter.
Mät upp saften så du vet hur mycket socker du ska använda. Det ska vara 0.5 dl socker per dl saft.
Häll tillbaka saften i kastrullen och tillsätt socker. Koka upp och sjud ca 10 min.
Skumma av saften under tiden den kokar.
Häll upp körsbärssaften på väl rengjorda flaskor.
Förvara saften i kylen. Den håller ca 1 månad. Eller frys in i plastflaskor om du gjort en stor sats.
Klart!
Ingredienser
Vatten
7 dl
Körsbär
1 kg
Strösocker
ca 3 dl
Andra liknande recept
30 min
Somrig körsbärssylt
(39)
20 min
Körsbärsmarmelad
(142)
45 min
Körsbärskaka med vaniljsås
(68)
20 min
Kanelfrästa körsbär med vaniljkräm
(19)
30 min
Chokladmuffins med frosting
(819)
Budget
40 min
Små clafoutis med körsbär
(22)
45 min
Brownie med körsbär
(15)
60+ min
Körsbärsmazariner
(79)
15 min
Milkshake med körsbär och mandel
(14)
Budget
60+ min
Glasstårta med körsbär och choklad
(45)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum