Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

1 tim Buffé Huvudrätt
Melanzane alla parmigiana är en underbar vegetarisk auberginegratäng med mustig tomatsås, mozzarella och lagrad ost.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/melanzane-alla-parmigiana/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skär auberginen i tunna skivor, Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och salta på båda sidor. Låt stå ca 10 min.
  • Torka av auberginskivorna med hushållspapper. Ringla över olivolja och rosta i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min.
Tomatsås:
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull 2–3 min. Tillsätt tomater, vatten, chili flakes, socker och salt. Låt sjuda utan lock ca 20 min.
Ströbrödsröra:
  • Finriv osten och hacka basilikan. Lägg i en skål och blanda med panko och olivolja.
  • Smörj en ugnsform, ca 15x25 cm.
  • Varva tomatsås, aubergine, mozzarella och ströbrödsröra. Det övesta lagret ska vara aubergine toppad med mozzarella och lite ströbrödsröra. Gratinera högt upp i ugnen 15–20 min.
Klart!
Energi:

637 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Auberginer
2
Salt
1 msk
Olivolja
2 msk
150 g
Tomatsås:
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
2 msk
Konserverade körsbärstomater
2 burkar
Vatten
2 dl
Chili flakes
½ tsk
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Ströbrödsröra:
Parmesanost
150 g
Färsk basilika
1 kruka
Panko
1 dl
Olivolja
½ dl