Ost- och skinkpaj

Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Ost- och skinkpaj

Klassisk ost- och skinkpaj med franska örtkryddor. Servera med en god sallad.

Ingredienser

Fyllning:

Rökt skinka
150 g
Ägg
3
2 dl
Herbes de provence
2 tsk
2 dl

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Hacka skinkan. Vispa ihop ägg, kvarg och kryddor. Blanda med skinka och ost. Häll blandningen i pajskalet.
  • Grädda i mitten av ugnen 30–35 min. Servera med en sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

280 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/ost--och-skinkpaj/