Ostpaj med sikrom och rökig gräddfil

2 tim 10 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Ostpaj med sikrom och rökig gräddfil

Härlig ostpaj att bjuda på buffén, som förrätt eller som tillbehör till kräftskivan. Om du vill kan du lyxa till pajen genom att klicka på löjrom istället för sikrom.

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Kallt vatten
3 msk

Fyllning:

150 g
2 dl
1 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
3 dl
Majonnäs
½ dl
Chipotlepasta
1 msk
Rödlök
1
Löjrom - eller sikrom
160 g

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl 1 tim.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Nagga botten och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  • Sänk temperaturen till 175°.
  • Riv osten och lägg i pajskalet. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar och häll över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Blanda gräddfil med majonnäs och rör ner chipotlepasta. Skala och finhacka löken.
  • Servera pajen med chiligräddfil, hackad lök och rom.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

520 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 41 g
https://www.arla.se/recept/ostpaj-med-sikrom-och-rokt-graddfil/