Paneer fajitas med syrlig avokadokräm

40 min Huvudrätt
Paneer fajitas med syrlig avokadokräm

Vegetarisk fajitas med paneer och paprika smaksatt med hemgjord fajitakryddblandning. Lägg i tortillabröd, toppa med avokadokräm på gräddfil och pressa över lime.

Ingredienser

450 g
Röda paprikor
2
Gul paprika
1
Rödlök
1
Gul lök
1
Matolja
½ dl
Chilipulver
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Malen spiskummin
1 msk
Malen koriander
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Lökpulver
1 msk
Salt
2 tsk

Syrlig avokadokräm:

3 dl
Avokados
2
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Cayennepeppar
1 krm

Till servering:

Tortillabröd
8
Isbergssallad
½ huvud
Färsk koriander
1 kruka
Lime
1

Gör så här

Syrlig avokadokräm:

  • Börja med avokadokrämen. Skala, gröp ur och mosa avokadon. Skala och pressa vitlöken. Blanda avokado och vitlök med övriga ingredienser.

Fajitas:

  • Blanda ihop alla kryddorna till kryddblandningen.
  • Skär osten i stora tärningar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Lägg i en bunke och blanda ner kryddorna och oljan.
  • Hetta upp en rymlig stekpanna. Fräs grönsaker och ost i omgångar på hög värme tills de får fin färg, 2–3 min. Tillsätt lite mer olja om det bränner fast.

Till servering:

  • Värm tortillabröden. Plocka isär salladsbladen. Grovhacka koriander och klyfta lime.
  • Fyll tortillabröd med avokadokräm, sallad, ost och grönsaker. Toppa med koriander och pressa över lime vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

789 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 42 g
https://www.arla.se/recept/paneer-fajitas-med-syrlig-avokadokram/