Pasta med ostsås och svamp

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag Varmrätt
Pasta med ostsås och svamp

Variera den här snabba pastarätten med din favoritsvamp eller fynd från svampskogen om det är säsong.

Ingredienser

Kelda® Pastasås fyra ostar
4 dl
Pastasnäckor
300 g
Champinjoner eller annan färsk svamp
250 g
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
½ dl
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Strimlade soltorkade tomater
30 g

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Halvera champinjonerna. Skala och hacka vitlöken. Fräs svamp, vitlök och persilja i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Lägg undan lite stekta champinjoner till garnering.
  • Häll såsen i stekpannan och värm. Blanda med nykokt pasta. Toppa med de sparade stekta champinjonerna, soltorkade tomater och lite extra persilja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-ostsas-och-svamp/