Persillade

10 min
Persillade

Persillade är Frankrikes motsvarighet till Italiens gremolata och Argentinas chimichurri. Det är helt enkelt hackad bladpersilja och finhackad vitlök som blandas ihop med lite olivolja. Kryddblandningen passar till allt från den franska maträtten escargot, ostron, grillat kött och som topping och smaksättare till olika maträtter.

Ingredienser

Bladpersilja
50 g
Vitlöksklyftor
2
Kallpressad olivolja
2 msk
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Hacka persilja. Skala och finhacka vitlöken.
  • Lägg i en skål och blanda ner olivoljan.
  • Smaka av persillade med salt.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

64 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/persillade/