Quinoasallad med kyckling

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Quinoasallad med kyckling

GI inspirerad quinoasallad med kycklingfilé, bacon och avokado. Toppa salladen med en underbar dressing på gräddfil och ädelost. Ät och njut!

Ingredienser

Quinoa, tricolore
2 dl
Hönsbuljong
1 tärning
Minutfiléer av kyckling
400 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Tärnat bacon
140 g
1 msk
Avokados
2
Rödlök
½
Babyspenat
75 g

Gör så här

  • Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Salta och peppra kycklingen. Stek i smör-&rapsolja 3-4 min på varje sida.
  • Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Grovriv osten på rivjärn och blanda med gräddfilen.
  • Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

600 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 46 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/quinoasallad-med-kyckling/