Samosas

Buffé Förrätt
Frysbar
Samosas

Samosas är frasiga och vegetariska små piroger som smakar jättegott!

Ingredienser

Fyllning:

Hackad gul lök
1
Tikka masala kryddmix
3 msk
Kokta, grovt mosade potatisar
4
Frysta gröna ärter
2 dl

Gör så här

  • Fräs löken i smör-&rapsolja. Rör i kryddmix, potatis och ärter. Låt svalna. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Skär filodegen i remsor, ca 10x30 cm. Pensla med smör-&rapsolja och lägg ihop dem två och två. Lägg ca 2 msk fyllning i ena kanten.
  • Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut.
  • Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

40 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 1 g
https://www.arla.se/recept/samosas/