Syltade betor och svamp

Syltade betor och svamp

60+ min Buffé
Skogens guld blir tillsammans med skivade betor ett ovanligt och smakrikt tillbehör till ostbrickan. Tycker du det är svårt att skiva betorna tunt kan du skära dem lite tjockare och koka dem al dente innan du lägger dem i ättikslagen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/syltade-betor-och-svamp/

Gör så här

  • Finhacka schalottenlöken och skär svampen i ca 1 cm stora bitar. Fräs dem i oljan. Låt svalna innan de blandas med övriga ingredienser.
  • Skala betorna och hyvla så tunt som möjligt, gärna på mandolin, skär chilin i tunna skivor.
  • Lägg betor och chili i en bunke tillsammans med svamp och lök.
  • Blanda socker, vatten och ättika och rör tills sockret löst sig. Slå lagen över svamp och betor. Låt stå kallt i minst 2 h, helst över natten.
  • Serveras till ost.
Klart!
Energi:

415 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Schalottenlökar
2
Kantareller
75 g
Kallpressad rapsolja
½ dl
Gulbetor
50 g
Polkabetor
50 g
Färsk röd chili
½
Vatten
1 dl
Strösocker
½ dl
Ättiksprit 12%
2 msk