Zucchinipasta

30 min Huvudrätt
Zucchinipasta

Denna zucchinipasta är riktigt lättlagad och smakrik. En maffigt grön zucchinisås med underbar smak av mycket färsk basilika. Blanda nykokt pasta och svartkål med såsen och toppa sedan härligheten med rostade pistagenötter och riven parmesan.

Ingredienser

Svartkål
300 g
Spaghetti, gärna fullkornspasta
360 g
Stor zucchini
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
1 msk
Chili flakes
½ tsk
2 dl
Färsk basilika
1 kruka
Salt
1 tsk
Vatten från pastakoket
1 dl
Salt och svartpeppar
Parmesanost
100 g
Pistagenötter
50 g

Gör så här

  • Koka upp saltat vatten till pastakoket.
  • Ansa svartkålen från de grövsta stjälkarna. Låt svartkålen koka med pastan när det återstår 1 min av koktiden.
  • Skär zucchini i bitar. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök och zucchini tills zucchinin fått fin färg.
  • Tillsätt chili flakes, crème fraiche och salt. Koka upp. Häll över i en mixerbunke. Tillsätt basilika och 1 dl pastavatten. Mixa slätt.
  • Blanda väl avrunnen pasta och svartkål med zucchinisåsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa zucchinipasta med finriven parmesan och rostade pistagenötter. Servera direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/zucchinipasta/