Festskinka
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En festskinka att bjuda på när tiden är knapp. Välj den skinka du gillar allra bäst. Lägg den i en form. Fördela små fina halverade tomater runt skinkan och blanda ihop en gräddig sås med smak av dijonsenap. In i ugen och servera festskinka med ris och en krispig härlig grönsallad.
Ingredienser
Cocktailtomater
|
250 g |
---|---|
Rökt skinka
|
200 g |
2½ dl | |
Potatismjöl
|
1 msk |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Dijonsenap
|
1 msk |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Peppar
|
1 krm |
1 dl |
Till servering:
Rött råris
|
3½ dl |
---|---|
Blandad grönsallad
|
100 g |
Gulbeta eller pokabeta
|
1 |
Morot
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
478 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,8 g |
Protein: | 19,6 % | 23 g |
Fett: | 29,8 % | 16,1 g |
Kolhydrater: | 50,6 % | 59,6 g |

