Citronpasta

Citronpasta

Huvudrätt
Pasta burro e limon är pastan du ska laga när du är sugen på något riktigt krämig och smarrigt. Citron från både skal och saft lyfter smaken på den gräddiga såsen. Snabbt, gott och enkelt. Mer citronpasta i vardagen!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronpasta/

Gör så här

  • Koka upp saltat vatten till pastan.
  • Tvätta citronen och finriv citronskalet. Pressa saften.
  • Smält smöret i en rymlig stekpanna. Tillsätt grädde och citronskal. Sjud ca 5 min eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
  • Koka pastan är al dente. Häll av vattnet i ett durkslag.
  • Blanda ner pastan i citronsåsen. Toppa med parmesanost och servera genast
Klart!
Energi:

784 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 76 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Spaghetti eller linguine
400 g
Citron, finrivet skal och saft
1
50 g
3 dl
Salt och svartpeppar
Parmesanost, färskriven
1 dl
Salt