Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Lättrimmad lax med pepparrot
Lättrimmad lax med pepparrot
60+ min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
En fantastisk lax i sås med svenska smaker. Rimmad blir den extra saftig och fin.
Andra liknande recept
10 min
Dillstuvad potatis
(99)
55 min
Laxpudding
(97)
Rimmad lax
(23)
40 min
Stekt lax med färskpotatis
(71)
40 min
Lax- och potatispizza
(78)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Ta upp laxen och häll bort lagen.
Blanda grädde, peppar, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
Strö över pepparrot och dill.
Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
455 kcal
Protein:
30 g
Kolhydrater:
5 g
Fett:
35 g
Ingredienser
Laxfilé
600 g
Vatten
1 liter
Salt
4 msk
Strösocker
2 msk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk dill
1 dl
Pressad citron
1 tsk
Riven pepparrot
4 msk
Färsk dill
Andra liknande recept
10 min
Dillstuvad potatis
(99)
55 min
Laxpudding
(97)
Rimmad lax
(23)
40 min
Stekt lax med färskpotatis
(71)
40 min
Lax- och potatispizza
(78)
35 min
Pasta med musslor och lax
(69)
15 min
Lax med löjromsröra
(109)
45 min
Rimmad lax med rödkålssallad och avokadokräm
(8)
10 min
Citron- och fänkålsrub
(5)
15 min
Hollandaisesås
(142)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum