Marängbotten

Marängbotten

60+ min Efterrätt
En marängbotten kan toppas med oändligt många godsaker och förvandlas till en ljuvlig tårta. Bästa grunden till tårtan är fluffigt vispad grädde som breds över marängbottnen. Toppa med bär, frukt, choklad eller vad du är sugen på. Det är riktigt gott att ha lemon curd eller smält choklad på botten innan grädden breds över. Bara fantasin sätter gränser!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marangbotten/

Gör så här

Maräng:
  • Värm ugnen till 100°.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en helt ren bunke, gärna av glas eller metall.
  • Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning, till en fast och blank maräng.
  • Sikta ner florsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn marängsmet med hjälp av en slickepott.
  • Klicka eller spritsa marängen till en botten på en plåt med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 90 min.
  • Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1tim.
  • Låt marängbotten svalna helt och hållet på den varma plåten.
Klart!
Energi:

114 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Maräng:
Äggvitor
4
Strösocker
1 dl
Florsocker
2 dl