Prinsessbakelser

45 min
Prinsessbakelser

Prinsessbakelser är en liten och söt variant på den klassiska Prinsesstårtan. Här med vitt marsipantäcke men du väljer så klart den färg du vill.

Ingredienser

200 g
Strösocker
3 dl
Ägg
4
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
1½ dl
Citron
rivet skal och saft av ½

Hallonfyllning:

2 dl
Hallon
125 g
Strösocker
½ msk
Marsipan
500 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Smörj och bröa en muffinsplåt.
  • Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
  • Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt mjölk och citron och rör till en jämn smet.
  • Fördela smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna och stjälp upp muffinsen på ett galler.
  • Vispa ihop fyllningarna var för sig med elvisp. Dela varje muffins i tre bottnar.
  • Lägg ⅓ av vaniljfyllningen på de understa bottnarna, lägg på hallonfyllning på nästa och lägg ihop bakelserna. Lägg på resten av vaniljfyllningen på toppen och runt om varje bakelse.
  • Kavla ut marsipanen tunt. Ta ut rundlar, dubbelt så stora som diametern på bakelserna. Lägg marsipan på varje bakelse, vik in kanterna och nyp ihop nedtill.
  • Dekorera gärna med en blommor eller knyt ett band runt varje bakelse.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

635 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/prinsessbakelser/