Schnitzel Cordon Bleu

Schnitzel Cordon Bleu

Huvudrätt
När man skär i en nystekt schnizel Cordon Bleu ska den smälta osten sakta rinna ut på tallriken. Klassisk recept på Cordon Bleu som görs på panerad skinkschnitzel fylld med ost och skinka. Serveras med ugnsrostad potatis och gröna ärter vända i brynt smör. Underbart gott!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/schnitzel-cordon-bleu/

Gör så här

  • Banka ut köttbitarna mellan bakplåtspapper så tunt det går, t ex med hjälp av en kastrull. Bred dijonsenap på varje köttskiva och lägg på ost och skinka. Vik ihop på mitten så köttet blir dubbelt.
  • Häll mjölet på en tallrik och blanda med salt och peppar. Vispa upp äggen lätt i en djup tallrik. Blanda ströbröd och panko ströbröd på en annan tallrik.
  • Vänd köttskivorna först i vetemjöl. Klappa bort överflödigt mjöl. Doppa sedan i ägget och sist i ströbrödet. Panera alla fyra schnitzlarna och lägg på bakplåtspapper att torka till en stund.
  • Stek schnitzlarna i smör och olja på svag till medelstark värme tills paneringen är krispig och har fått fin färg, 3–5 min per sida.
  • Servera Cordon Bleu med ugnsrostad potatis och gröna ärter vända med smält, gärna brynt smör.
Klart!

Det går också bra att laga schnitzeln på utbankade skivor av kalv eller kyckling.

Energi:

501 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Skinkschnitzel, ca 400 g
4 skivor
Dijonsenap
4 tsk
120 g
Rökt skinka
4 skivor
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Ägg
2
Ströbröd
1 dl
Panko
1 dl
4 msk
Olja, till stekning
2 msk
Till servering:
Ugnsrostad potatisar
Frysta gröna ärter