Smörrebröd med färskostkvarg

Smörrebröd med färskostkvarg

30 min Förrätt
Smörrebröd är ett trevligt sätt att inleda middagen eller att ha som mingelmat. Färskosten ger god syrlighet till kryddiga toppings!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorrebrod-med-farskostkvarg/

Gör så här

Ädelfärskost:
  • Stek valnötterna i smör i en stekpanna med socker och flingsalt. Häll upp på smörpapper och låt svalna.
  • Mosa ihop färskost, kvarg och ädelost och bred på bröden. Lägg på sallad.
  • Skär päronet i skivor och toppa med päron och valnötter.
Pepparrotskräm:
  • Blanda färskost, kvarg och pepparrot och bred på bröden. Lägg på sallad.
  • Skala och skiva rödlöken. Skär citronen i klyftor och plocka dillen.
  • Fördela lax och lök på brödskivorna.
  • Toppa med dill och svartpeppar. Servera med citronklyftor.
Klart!
Energi:

320 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Ädelfärskost:
Valnötter
8
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Strösocker
½ tsk
50 g
½ dl
70 g
Grovt rågbröd
4 skivor
Salladsblad
8 blad
Päron
1
Kallrökt lax:
75 g
½ dl
Riven pepparrot
1½ msk
Rågbröd
4 skivor
Krispsallad
4 blad
Rödlök
1
Citron
1
Färsk dill
½ kruka
Kallrökt lax
8 skivor
Svartpeppar
1 krm