Baconlindad sparris

30 min Buffé Lunch Middag
Baconlindad sparris

Baconlindad sparris är ett måste till sommarens grillbuffé. En smarrig kombo mellan sälta från baconet, sötman från honungen och hettan från chili flakes.

Nytt

Ingredienser

Färsk grön sparris
250 g
Bacon
140 g
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salladslökar
2
150 g
Färska örter, t ex dill och persilja eller koriander
3 kvistar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skär eller bryt av den grova, nedre delen av sparrisen. Lägg ihop sparrisstjälkarna tre och tre. Linda in varje hög med baconskivor.
  • Lägg baconlindad sparris i en ugnsform. Ringla över honung och strö över chili flakes.
  • Tillaga i ugnen ca 15 min, tills baconet är krispigt och sparrisen färdigtillagad.
  • Strimla salladslöken. Smula vitosten.
  • Lägg sparrisen på ett fat. Toppa med salladslök, vitost, dillvippor och finrivet citronskal .
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

199 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 2,1 g
Protein: 11,3 g
Kolhydrater: 4,8 g
Fett: 15,1 g
https://www.arla.se/recept/baconlindad-sparris/