Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

45 min Förrätt
Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg

Frasig pankopanerad ansjovis med pocherat ägg och nykokt grön sparris. En förrätt som blir en fullträff.

Ingredienser

Friterad ansjovis:

Ansjovisfilé à 125 g
1 burk
Vetemjöl
2 msk
Panko
1 dl
Ägg
1
Rapsolja
2½ dl

Pocherade ägg:

Vatten
3 dl
Ättiksprit 12%
½ dl
Ägg
4
Salt

Till servering:

Citron
1
Färsk grön sparris
250 g
25 g

Gör så här

Friterad ansjovis:

  • Häll av spadet från ansjovisen och lägg fisken på hushållspapper.
  • Ta fram tre djupa tallrikar. Häll mjöl i den ena, panko i den andra och vispa upp ägg i den tredje. Vänd ansjovis först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  • Värm oljan till 140° i en liten kastrull. Fritera ansjovisen tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

Pocherade ägg:

  • Blanda vatten och ättika i en liten bunke. Knäck ner ett ägg i taget och låt stå ca 10 min.
  • Häll upp vatten i en vid kastrull, ca 10 cm upp mot kanten. Koka upp vattnet, sänk värmen och salta.
  • Häll försiktigt ner äggen och ättikan och sjud ca 4 min. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på hushållspapper.

Tills servering:

  • Skär citronen i klyftor.
  • Koka sparrisen i saltat vatten ca 2 min. Lägg den på ett fat och blanda med smör.
  • Toppa med de pocherade äggen, ansjovisen och citronklyftor.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

315 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/friterad-ansjovis-med-sparris-och-pocherat-agg/