Friterad ansjovis med sparris och pocherat ägg
45 min
Förrätt
•

Frasig pankopanerad ansjovis med pocherat ägg och nykokt grön sparris. En förrätt som blir en fullträff.
Ingredienser
Friterad ansjovis:
Ansjovisfilé à 125 g
|
1 burk |
---|---|
Vetemjöl
|
2 msk |
Panko
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
Rapsolja
|
2½ dl |
Pocherade ägg:
Vatten
|
3 dl |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Ägg
|
4 |
Salt
|
Till servering:
Citron
|
1 |
---|---|
Färsk grön sparris
|
250 g |
25 g |
Gör så här
Friterad ansjovis:
Pocherade ägg:
Tills servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
315 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 12 g |
Fett: | 23 g |

