Fylld portabello med örtig bönröra
1 tim 15 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.
Ingredienser
Quinoa
|
1 dl |
---|---|
Zucchini, ca 150 g
|
½ |
Liten röd paprika
|
1 |
Gul lök
|
½ |
30 g | |
150 g | |
Torkad timjan
|
½ tsk |
Salt
|
2 krm |
Stora portabellosvampar
|
4 |
Bönröra:
Stora vita bönor, ca 400 g
|
1 burk |
---|---|
Grovhackad färsk persilja
|
½ dl |
Grovhackad färsk basilika
|
½ dl |
Riven vitlöksklyfta
|
½ |
Kallpressad olivolja
|
3 msk |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Blandad grönsallad
|
100 g |
---|
Gör så här
Bönröra:
Näringsvärden, per port
Energi:
405 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 30 g |
Fett: | 22 g |

