Fylld portabello med örtig bönröra

1 tim 15 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Fylld portabello med örtig bönröra

Hugg in på matiga svamphattar fyllda med quinoa, ost och grönsaker. Perfekt som vegetariskt alternativ på buffén och festen.

Ingredienser

Quinoa
1 dl
Zucchini, ca 150 g
½
Liten röd paprika
1
Gul lök
½
30 g
150 g
Torkad timjan
½ tsk
Salt
2 krm
Stora portabellosvampar
4

Bönröra:

Stora vita bönor, ca 400 g
1 burk
Grovhackad färsk persilja
½ dl
Grovhackad färsk basilika
½ dl
Riven vitlöksklyfta
½
Kallpressad olivolja
3 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Till servering:

Blandad grönsallad
100 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Tärna zucchini och paprika. Skala och finhacka löken.
  • Fräs zucchini, paprika och lök i lite av smöret i en stekpanna. Blanda ner quinoan och smula ner häften av osten. Rör om så att osten börjar smälta.
  • Bryt bort stammen från svampen. Smält resten av smöret och pensla svampen runt om.
  • Lägg dem med ovansidan nedåt i en ugnssäker form. Fördela quinoablandningen i svamparna. Smula över resten av osten.
  • Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min, tills svampen mjuknat och osten fått fin färg.

Bönröra:

  • Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa ingredienserna med en stavmixer. Tillsätt ev mer olja för lösare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera de fyllda svamparna med bönröran och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

405 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/fylld-portabello-med-ortig-bonrora/