Gratinerad blomkål med bacon och tomat

Gratinerad blomkål med bacon och tomat

30 min
Rostad blomkål under ett täcke av ost, bacon, tomat och crème fraiche med smak av parmesan och vitlök. Denna låda är en snabb och jättegod vardagsrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gratinerad-blomkal-med-bacon-tomat-och-svamp/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär blomkålshuvudet i buketter och dela tomaterna.
  • Fräs blomkål och bacon i smör och en stekpanna 4-5 min. Blanda med crème fraiche och lägg i en ugnssäker form. Toppa med tomater och strö över riven ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen 12-15 min. Toppa eventuellt med lite timjan och servera med grönsallad.
Klart!

Kapris är ett perfekt vegetariskt alternativ till bacon i denna rätt. Tillsätt den tillsammans med tomterna och osten, precis innan gratinering.

Energi:

270 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Blomkål
1 kg
Körsbärstomater, olika färger
150 g
Tärnat bacon
140 g
2 dl
1 dl
Salt och peppar
Färsk timjan
Blandad grönsallad