Grön sparris med Sveciakräm
30 min
Förrätt
•

Klassikern pocherat ägg blir här en äggröra med vällagrad ost som mixas till en slät kräm. Servera till nykokt sparris och brynt smör som får smak av citron. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Ingredienser
Sveciakräm:
Ägg
|
4 |
---|---|
150 g | |
1 dl | |
1 msk | |
Salt
|
Sparris:
Färsk grön sparris
|
1 knippe |
---|---|
Matolja
|
2 tsk |
Citronsaft
|
1½ msk |
Salt
|
2 krm |
75 g |
Gör så här
Sveaciakräm:
Sparris:
Sveciakrämen går bra att förbereda dagen innan.
Näringsvärden, per port
Energi:
530 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 19 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 49 g |

