Grönkålschips med apelsindipp

20 min
Grönkålschips med apelsindipp

Grönkål som rostas i ugnen blir till frasiga och goda chips. Servera chipsen med en uppfriskande dipp på smetana och apelsin med ett sting av chili.

Ingredienser

Grönkål i bitar
7½ dl
1 msk
Salt
1 krm

Apelsindipp

2 dl
Hackad röd chili
½
Apelsin
rivet skal och saft av ½
Salt
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Rör ihop dippen.
  • Lägg grönkålen på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över smör-&rapsolja och salta. Massera in det i grönkålen.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Servera med dippsåsen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

275 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/gronkalschips-med-apelsindipp/