Grönsaksgratäng

Huvudrätt Middag
Frysbar
Grönsaksgratäng

Gratäng som passar utmärkt att servera till halloumi, rökt skinka, bacon eller ett annat lite salt tillbehör. Grönsakerna kan varieras efter smak och säsong.

Ingredienser

Blomkål
500 g
Broccoli
250 g
Zucchini
250 g
2 msk
5 dl
2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär blomkål och broccoli i buketter. Koka dem lätt ca 3 min och häll av vattnet.
  • Skär zucchinin i skivor och stek ca 1 min på varje sida. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  • Häll på såsen och strö över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

290 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/gronsaksgratang/