Gulbetor med kantareller och ugnsbakad schalottenlök

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Gulbetor med kantareller och ugnsbakad schalottenlök

Lyxigt guldgult grönsakstillbehör att servera till stekt röding, flankstek- eller lammkotletter. Lägg till rostad quinoa och smulad vitost och tillbehöret förvandlas till en vegetariskt huvudrätt. Dragonen ger en lätt lakritssmak och en vinkning till bearnaisesåsen.

Ingredienser

Schalottenlökar
6
Gulbetor
400 g
Champagnevinäger
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Äggulor
2
Malen gurkmeja
1 krm
Kallpressad rapsolja
2 dl
50 g
Kantareller
300 g
Färsk dragon
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Baka schalottenlökarna, med skalet på, i ca 30 min, tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna.
  • Koka gulbetorna i saltat vatten tills de är genommjuka, ca 40 min.
  • Spola dem i kallt vatten och drag av skalet.
  • Mixa 80 g gulbeta i en matberedare tillsammans med vinäger, dijonsenap, äggulor och gurkmeja till en slät puré.
  • Tillsätt rapsoljan i en tunnstråle tills det blir en majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och stek kantarellerna i smör.
  • Skär resterande betor i skivor eller kuber.
  • Plocka bladen från dragonkvistarna.
  • Skala schalottenlökarna och dela dem på längden.
  • Servera med gulbetorna, gulbetskrämen och smörstekta kantareller, avsluta med dragonblad och peppar från kvarn.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

2455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 234 g
https://www.arla.se/recept/gulbetor-med-kantareller-och-ugnsbakad-schalottenlok/